Αέρινη al time classic πάβλοβα που θα λατρέψετε με την υπέροχη τραγανή υφή της να σκάει σαν πυροτέχνημα στο στόμα. Θεωρείται και είναι το πιο κομψό γλυκό στο κόσμο.
5 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους
1 κ.σ. κορν φλαουρ
¾ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες σκόνη
Για τη γέμιση
3 φλιτζάνια κρέμα γαλακτος (35% λιπαρά)
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
Φτιάχνετε τη μαρέγκα. Χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σιγά – σιγά τη ζάχαρη – κρυσταλλική και άχνη, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά μέχρι η μαρέγκα να σφίξει. Τοποθετείτε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε με το κορνέ δύο δίσκους διαμέτρου 20 εκ. Ψήνετε τους δίσκους μαρέγκας σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια τους βγάζετε από το φούρνο, τους μεταφέρετε με προσοχή σε μια σχάρα και τους αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
Φτιάχνετε τη γέμιση. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για 5 λεπτά, με το σύρμα μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
Πλένετε, καθαρίζετε, και κόβετε στα τέσσερα τις φράουλες. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε έναν δίσκο μαρέγκας και απλώνετε από πάνω με σπάτουλα σιλικόνης τη μισή ποσότητα της σαντιγί. Τοποθετείτε απαλά από πάνω τον δεύτερο δίσκο μαρέγκας και απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Αραδιάζετε στην επιφάνεια της πάβλοβας τις φράουλες και πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε.
Μην συναρμολογήσετε την πάβλοβα παρά μόνο όταν είναι να την σερβίρετε γιατί θα μαλακώσει η μαρέγκα και θα «πέσει» η σαντιγί
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο