Αυτή τη φουσκωτή και αφράτη φρουτάλια, που καμία σχέση δεν έχει με τις φλατ ομελέτες που έχουμε συνηθίσει, τη δοκίμασα στο ταξίδι μου στην Άνδρο από τον γέροντα Ευδόκιμο στο μοναστήρι της Παναχράντου
6 – 8 αυγά
8 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
½ φλιτζάνι γάλα
3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Αλατίζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με το καπάκι και την αφήνετε να ψηθούν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια της ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το ψήσιμο με κλειστό το καπάκι για ακόμα 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, το τυρί και τον δυόσμο και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και αφήνετε την φτουτάλια να ψηθεί από την μια πλευρά για 6 – 7 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζετε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο και αναποδογυρίζετε την φρουτάλια ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, για 6 – 7 λεπτά. Μεταφέρετε την φρουτάλια σε μια πιατέλα και σερβίρετε.
Από το βιβλίο «Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο»
Μπορείτε αντί για πατάτες να φτιάξετε την φρουτάλια και με κολοκυθάκια, φρέσκα φασολάκια, αγκινάρες ή κουκιά καθώς και με παραδοσιακά ανδριώτικα λουκάνικα.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο