Πρωτότυπη και υπέροχη πίτα με συνδυασμό που τα «σπάει»! Φρέσκο σπανάκι παντρεμένο με πικάντικο κιμά!
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 3/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
5 κουτ. σουπ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
3/4 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το σπανάκι να αχνιστεί για 5 λεπτά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Ζεσταίνετε λίγο το ελαιόλαδο με το βούτυρο και λαδώνετε το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε για τη πίτα. Στρώνετε τα δύο φύλλα στο ταψί αφού τα λαδώσετε και αυτά. Αδειάζετε το σπανάκι και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα ώστε να πάει παντού στο φύλλο και στη συνέχεια τον κιμά. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, που έχετε πριν λαδώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με τη γραβιέρα και περιχύνετε την πίτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε μαζί με το σπανάκι και μείγμα άγριων χόρτων.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο