2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. καρύδα
1 1/2 φλ. γάλα καρύδας Alpro (όχι σε κονσέρβα)
1/2 φλ. ηλιέλαιο
3/4 φλ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. κακάο
για το γλάσο:
1 1/2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την καρύδα. Σε άλλο χτυπώ το γάλα με το ηλιέλαιο κ το σιρόπι αγαύης.
Ρίχνω σιγά σιγά στο υγρό μείγμα το αλεύρι κ ανακατεύω καλά. Παίρνω το 1/3 του μείγματος, το βάζω σε ένα μπολάκι κ το ανακατεύω με το κακάο.
Λαδώνω μια φόρμα αδειάζω το μείγμα χωρίς κακάο κ μετά από πάνω βάζω κ το άλλο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40-50′ ή ώσπου να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι αν το βυθίσετε μέσα στο κέικ. Το βγάζω κ το αφήνω να κρυώσει.
Χτυπώ τα υλικά του γλάσου κ περιχύνω στο κρύο κέικ.
Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο