Απόλυτα χειμωνιάτικο ζεστό και υπέροχο φαγητό!!! Τα μήλα ταιριάζουν απίστευτα και με τα κάστανα και το στιβαρό χοιρινό!!
2 κιλά χοιρινό από σπάλα, ανοιγμένο για ρολό
2 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
4 κουτ. σουπ. μουστάρδα ντιζόν
2 κουτ. σουπ. μέλι
1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
2 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι
Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτετε τα κάστανα χοντροκομμένα και τα μήλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και μόλις απορροφηθούν τα υγρά από τη γέμιση, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το θυμάρι, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κρέας. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα και το μέλι και τα ανακατεύετε. Αλείφετε με το μείγμα τηςμουστάρδα καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές.
Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα σε μια στρώση αφηνοντας περιθώριο 1 εκ. γύρω – γύρω. Τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με μαγειρικό σπάγκο. Τοποθετείτε το κρέας σε μια γάστρα και αραδιάζετε γύρω – γύρω τα μήλα και τα κάστανα. Περιχύνετε με το κρασί και το χυμό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα του ταψιού για να μην στεγνώσει.
Ανοίγετε τη γάστρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά γυρίζοντας το ρολό για να πάρει χρώμα ομοιόμορφα. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το κρέας να σταθεί για 15 λεπτά και το κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε ζεστό μαζι με τη σάλτσα και το μήλα και τα κάστανα.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε αντικαταστήσετε τα μήλα με κυδώνια το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς διαφορετικό αλλά εξίσου νόστιμο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο