Του ήταν πάντα δύσκολο να βρει φίλους να ταιριάξει και από ένα σημείο της ζωής του και μετά έγινε στόχος εκφοβιστών. Τον κορόιδευαν, του πετούσαν σκουπίδια, τον έβαζαν να γλείφει τα παράθυρα του σχολικού.
Είχε προσπαθήσει να ζητήσει το λόγο.
«Γιατί; Ξέρω πως δεν με συμπαθείς για αυτό δεν σε πλησιάζω… Εσύ γιατί με ενοχλείς; Τι σου έχω κάνει;» έγραψε σε έναν από τους εκφοβιστές του για να λάβει την απάντηση «Γιατί δεν κάνεις τη χάρη στον κόσμο να αυτοκτονήσεις;»
Ωσπου αποφάσισε να κάνει ακριβώς αυτό. Και παρά το γεγονός ότι εξέφρασε σε αρκετούς τα σχέδιά του εκείνη τη μέρα, κανείς δεν έδειξε να τον παίρνει στα σοβαρά. Ενημέρωσε τελευταίο τον κολλητό του, ο οποίος προσπάθησε να ειδοποιήσει τους γονείς του που δυστυχώς έφτασαν στο σπίτι αργά. Ο γιος τους είχε ήδη βάλει τέλος στη ζωή του.
Αν έπρεπε να δώσουμε στα παιδιά μας δύο συμβουλές σχετικά με τον εκφοβισμό, αυτές θα ήταν:
1. Αυτός που σε εκφοβίζει έχει ο ίδιος πρόβλημα. Μην τον αφήσεις να σε πείσει ότι εσύ είσαι αυτός που έχει θέμα. Μην τον φοβάσαι, μίλα σ’ αυτούς που μπορούν να σε βοηθήσουν.
2. Όταν βλεπεις κάποιον να πέφτει θύμα εκφοβισμού, μην του γυρνάς την πλάτη. Γίνεσαι το ίδιο ένοχος με τον θύτη.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο