260 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
2 κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
90 γρ. (φυτικό) γάλα
250 γρ, πουρές μήλου
250 γρ. σιρόπι αγαύης
60 γρ. ηλιέλαιο
για την κρέμα αβοκάντο:
190 γρ. καθαρισμένο, ώριμο αβοκάντο
3 κ.σ. (φυτικό) γάλα
4 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. σιρόπι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για την επικάλυψη:
100 γρ. σοκολάτα
50 γρ. (φυτικό) γάλα
40 γρ. φουντούκια
Για το κέικ: Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder, το κακάο και τις βανίλιες. Σε άλλο χτυπώ το γάλα με το ηλιέλαιο και το σιρόπι αγαύης. Κατόπιν ενσωματώνω και τον πουρέ μήλου. Ρίχνω στο μείγμα με τα υγρά υλικά σταδιακά το μείγμα των στερεών. Αρχικά ανακατεύω με αυγογδάρτη και μετά με μαρίζ. Όταν έχουν ενωθεί καλά τα υλικά, αδειάζω το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα (καλό είναι να έχει αποσπώμενο τσέρκι) στρωμένη με λαδόκολλα και λαδωμένη στα τοιχία της. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο, όταν μπήξω ένα μαχαίρι στο κέικ και αυτό βγει καθαρό. Όταν κρυώσει καλά, ξεφορμάρω και με προσοχή κόβω το παντεσπάνι μου σε δύο κομμάτια.
Για την κρέμα αβοκάντο: Βάζω στο μπλέντερ το αβοκάντο και το πολτοποιώ. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια κρέμα παχύρρευστη.
Συναρμολόγηση: Τοποθετώ σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι. Από πάνω απλώνω την κρέμα αβοκάντο. Την ισιώνω με μια μαρίζ. Και καλύπτω με το δεύτερο παντεσπάνι. Πιέζω ελαφρώς για να ενωθούν.
Επικάλυψη: Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Κατόπιν ρίχνω μέσα το γάλα και ανακατεύω καλά. Περιχύνω τη γκανάς στο κέικ μου και πασπαλίζω με τα χοντροκομμένα φουντούκια! Υπομονή να σταθεροποιηθεί λίγο η σοκολάτα και βουρ στο … γλυκό! Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο