Δροσερή λόγω του γιαουρτιού που έρχεται να ισορροπήσει την «κάψα» της πιπεριάς και να δώσει ένταση στο ανθότυρο που από τη φύση του είναι ευγενικό τυρί
1 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
2 ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ψημένη
1/2 φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, την πάπρικα και την πιπεριά. Αφήνετε να πάρουν μία βράση για 5΄-10΄ περίπου και αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μυζήθρα και προσθέτετε τη μαγειρεμένη ντομάτα, τα αγγουράκια τουρσί και το δυόσμο.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να απλώσετε την τυροκαυτερή σε φέτες ψωμί ή παξιμάδι ή μπορείτε να τη σερβίρετε ως ορεκτικό.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο