Ένα μωρό που χρησιμοποιεί τα πόδια του θα περπατήσει γρηγορότερα από ένα μωρό που δεν τα χρησιμοποιεί. Στηρίζετε λοιπόν πάντα το μωρό στην αγκαλιά σας και ενθαρρύνετέ το να σπρώχνει με τα πόδια του.
Όταν το μωρό κλωτσάει, ασκούνται οι μύες που χρησιμοποιούνται στο περπάτημα. Το τακτικό παιχνίδι, με μια ελαφριά πάνα ή χωρίς καθόλου πάνα, βοηθάει στο περπάτημα, ιδιαίτερα αν παίζετε με το μωρό παιχνίδια που το ενθαρρύνουν κλωτσά!
Αναγκάστε το μωρό να τεντωθεί για να φτάσει μερικά από τα παιχνίδια του.
Αν δεν είναι κινητικό μέχρι την ηλικία των οκτώ ή εννέα μηνών, μπορεί να βοηθήσει η κούνια με ελατήρια που πηδάει όταν τα πόδια του μωρού ακουμπούν κάτω.
Στα παιδιά ενός έτους αρέσει πολύ να σπρώχνουν πρα καθώς περπατούν. Μέσα σε λίγους μήνες από τότε που περπάτησε, ένα παιδί μπορεί να καταφέρει να σπρώχνει ένα τσουλητό παιχνιδάκι ή να οδηγεί μια ποδοκίνητη στράτα – αυτοκινητάκια χωρίς πετάλια.
Στα παιχνίδια που διευρύνουν τις ικανότητές του περιλαμβάνονται οι ξύλινες κατασκευές αναρρίχησης για παιδιά, οι κούνιες και οι τσουλήθρες.
Απόσπασμα βιβλίου της Ντόροθυ Αϊνον – Η μάθηση από τα πρώτα βήματα. – εκδ. Πατάκη
Είμαι η Νεκταρία Γεροβασιλείου και είμαι νηπιαγωγός. Γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη και σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο. Έχω κάνει διάφορες δουλειές, όμως η δουλειά της παιδαγωγού είναι η μεγάλη μου αγάπη... Για 7 χρόνια ήμουν εκπαιδευτικός σε ένα υπέροχο σχολείο, στον ιδιωτικό τομέα, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο σπίτι μου... το 98% των γνώσεών μου πάνω στο κομμάτι της εκπαίδευσης (και όχι μόνο) το έμαθα μέσα εκεί και είμαι ευγνώμων. Μαζί θα μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις σχετικά με την εκπαίδευση και όχι μόνο.. όσο μπορώ, βάσει της εμπειρίας μου, θα σας δίνω τα φώτα μου. Και μην ξεχνάτε ότι τα λάθη, οι αμφισβητήσεις και οι διαφωνίες έχουν εξελίξει τον άνθρωπο, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στο διαφορετικό. Καλό μας ταξίδι!
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο