Απλή, πανεύκολη, γρήγορη κ κολασμένα νόστιμη! Χρειάζεται να πω κι άλλα; Το απαλό τόφου είναι ένα θαυματουργό υλικό που κάνει παπάδες! Επιτρέψτε μου τη λαϊκή αυτή έκφραση, αλλά αυτή μόνο μπορεί να αντικατοπτρίσει την πραγματικότητα!
300 γρ. απαλό τόφου (silken tofu)
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας, (vegan)
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. γάλα (φυτικό)
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι για τους μη vegan
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
185 γρ. μπισκότα (vegan)
70 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα μπισκότα, τα βάζω σε ένα μπολ κ τα ανακατεύω με το βούτυρο με τα χέρια. Μοιράζω το μείγμα σε 4-5 τσέρκια, το πατικώνω με τα δάχτυλα για να δημιουργηθούν οι βάσεις για τα ταρτάκια μου κ τα βάζω στο ψυγείο. Μετά λιώνω σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας. Βγάζω το τόφου από τη συσκευασία του κ το τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας. Το ταμπονάρω για να φύγει η υγρασία του. Κατόπιν το βάζω στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το σιρόπι αγαύης, το γάλα κ το εκχύλισμα βανίλιας κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω κ τη λιωμένη σοκολάτα κ ξαναχτυπώ. Μοιράζω το κολασμένο σοκολατένιο μείγμα (μην κρυφοδοκιμάζετε άλλο, σας βλέπω!!!) στις βάσεις κ ξαναβάζω στο ψυγείο. Καλό είναι να μείνουν κάποιες ώρες ώστε να σφίξει η κρέμα κ να σταθεροποιηθεί καλά η βάση. Την κρέμα μπορείτε να τη φάτε κ σκέτη. Είναι απίθανη! Καλή σας απόλαυση!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο