ΥΛΙΚΑ
1 kg μανιτάρια
0,5 kg μανιτάρια πλευρώτους
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλο καρότο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Ανηθο+δυόσμο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
2 κύβους KNORR (χορταρικών η ότι άλλο θέλει ο καθένας)
1 αβγό
1-2 λεμόνια
1,5 ΛΤ βρασμένο νερό
Αλάτι+πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε το καρότο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέγεθος κατά τη προτίμηση μας. Εμείς τα κόβουμε στο μέγεθος που κόβουμε τη συκωταριά, όταν κάνουμε τη κανονική μαγειρίτσα.
Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τους κύβους KNORR
Ζεσταίνουμε το λάδι στη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κρεμμύδια, τον άνηθο και το δυόσμο , τα ανακατεύουμε για να τσιγαριστούν.
Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το καρότο, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο να σωταριστούν.
Ρίχνουμε το νερό με τους κύβους, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το φλιτζανάκι το ρύζι, το αλάτι(προσοχή στη ποσότητα, γιατί είναι και οι κύβοι) και το πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ώσπου να χυλώσει.
Εμείς, επειδή χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητας, αφήνουμε τη σούπα να πάρει μία βράση και την κλείνουμε. Όταν βγει η βαλβίδα, σε 10 λεπτά κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τη κατσαρόλα επάνω.
Χτυπάμε το ασπράδι του αβγού καλά, προσθέτουμε κροκάδι και το λεμόνι (όσο μας αρέσει), βάζουμε δύο κουτάλες σερβιρίσματος σούπα μέσα, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσοχή να μη κόψει το ασπράδι! Αν το φοβάστε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο κρόκους.
Όσοι νηστεύουν και από αυγό, μπορούν να το παραλείψουν.
Η μαγειρίτσα αυτή εφόσον δεν νηστεύετε, μπορεί να γίνει και με σπιτικό ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο.
Είναι ένα φαγητό εύκολο, νόστιμο, υγιεινό και εύπεπτο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Φιλιά
Η γιαγιά Ρένα
Η πρόγιαγια Τασούλα
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
απο τοτε που γνωρισα τον αντρα μου ....καθε πασχα τετοια μαγειριτσα κανουμε...ειμαστε λατρεις των μανιταριων!!!και ειναι τελεια...και ενα πασχα που μαγειρεψα για τους δικους μου, ο αδερφος μου...ουτε που καταλαβε πως ηταν μονο μανιταρια μεσα και καθολου συκωτακια κλπ....
εγω την κανω αυτη τη μαγειριτσα, Μεγαλη Παρασκευη και αλαδωτη! τα υλικα ειναι: μανιταρια, κρεμμυδακι φρεσκο, μαρουλι ισιο (οχι το σγουρο), ρυζι γλασε σε ποσοτητες κατα προσεγγιση, αναλογα με τι σ αρεσει περισσοτερο (εμενα ας πουμε δεν μ αρεσουν πολυ τα κρεμμυδακια και δεν βαζω πολλα, βαζω μονο για να παρει λιγη γευση!) βαζω στην κατσαρολα νερο ως τη μεση τα ριχνω ολα μεσα, μπαχαρικα (αλατι- πιπερι) και "αυγοκοβω" με λιγο ταχινι μαζι με το λαδακι που βγαζει πανω και λεμονακι (για να χυλωσει και λιγο). για Μεγαλη Παρασκευη δεν θες και πολυτελειες! πεντανοστιμο, νηστισιμο και ΑΛΑΔΩΤΟ! απλα να υπολογισετε οτι για να χορτασεις, θελεις 2-3 πιατα, γτ ειναι πολυ ελαφρυ!
Αχ!!!! Μπράβο κ.Ρένα!!! Από τη μέρα που το είχατε γράψει το σκεφτόμουνα συνέχεια!!!! Θα τη φτιάξω αν και μόνη μου θα τη φάω γιατί οι άντρες του σπιτιού... δεν τρώνε μανιτάρια!!!! ^*((^%$##@$%&!!! :D
Γιαγια ρενα και τασουλα , αφou μαλλον ειστε master στη μαγειριτσα, βοηθηστε με. Την κανω αλλα επειδη τα μανιταρια εχουν πολυ νερο , μετα απο λιγη ωρα, αρχιζει κ νερωνει το φαγητο. Ξεχωριζει το νερο απο την υπολοιπη σουπα δηλαδη, ενω στην αρχη εχει πηξει πολυ. Συμβαινει μονο σε μενα? Κατι κανω λαθος?
Πόσο νηστίσιμη μπορεί να είναι, αφού περιέχει αβγό; Μήπως εννοείτε χορτοφαγική (για όσους χορτοφάγους βέβαια τρώνε αβγά);
Το γράφει ότι μπορείς να παραλείψεις το αβγό, αν νηστεύεις και από αβγό...
Καλά, την έψαχνα πολύ καιρό αυτή τη συνταγή!!! Ευχαριστώ γιαγιά Ρένα και προγιαγιά Τασούλα!!! Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!!