Η μαμά Όλγα Μπενοπούλου του Olga’s Cuisine προτείνει μια συνταγή για να μπει γλυκά η εβδομάδα. Μπορειτε να αντισταθείτε;
1 1/2-2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
3 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
3 1/2 φλ. τσαγιού πορτοκαλάδα(τύπου fanta ή μισό νερό και μισό συμπυκνωμένη)
6 κ.σ ζάχαρη
250γρ καβουρντισμενο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
Λίγο κονιάκ ή αλλο ποτό για το ράντισμα των μπισκότων(προαιρετικά)
Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα,το ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη και ανακατέουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το άλλο φακελάκι άνθος αραβοσίτου και την πορτοκαλάδα και πάλι ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο οι κρέμες
Σε ένα ταψάκι ή πυρεξάκι περίπου 21 εκ βάζουμε την μισή κρέμα πορτοκαλιού,πασπαλίζουμε με λίγο καβουρντισμένο αμύγδαλο και απο πάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα που τα έχουμε ραντίσει με λίγο κονιάκ
Συνεχίζουμε με την μισή κρέμα βανίλια,καβουρντισμένα αμύγδαλα,μπισκότα.την υπόλοιπη κρέμα βανίλια,καβουρντισμένα αμύγδαλα,μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα πορτοκαλιού
Πασπαλίζουμε με μπόλικα τριμμένα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος! Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική! Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Στα σουπερ μαρκετ υπαρχει ανθος αραβοσιτου πορτοκαλι,καντετο με πορτοκαλαδα,κατα προτιμηση εψα που ειναι πιο γευστικη απο τη φαντα και ειναι ακομα πιο νοστιμο και δροσερο
Αντί για άνθος αραβοσίτου τι μπορούμε να βάλουμε; Δεν το βρίσκω στο εξωτερικό. Ευχαριστώ Σ
Καλημέρα!Μπορείς άνετα να βάλεις μια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής ή να φτιάξεις εσύ μια!
Αυτό το γλυκό ειναι το αγαπημένο του αντρα μου και του το φτιάχνω αρκετά συχνά, ιδίως το καλοκαίρι. Μόνο που εγώ βάζω μπισκότα κάτω την κρέμα βανίλια μπισκότα πάλι και την κρέμα με την πορτοκαλάδα.
Τη συνταγή αυτή την ψάχνω μια δεκαετία. Την έκανε μια παιδική μου φίλη την έδωσε και σε μένα και τελικά τη χάσαμε και οι δύο. Μου έφτιαξες τη μέρα. Θα θυμηθώ τα γλυκά της νιότης μου.
Τέλειο φαίνεται!! Αλλά έχω απορία: αν αντί για αναψυκτικό, βάλουμε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, τι θα γίνει;;
Καλησπέρα Ρούλα!Αν τα πορτοκάλια ειναι γλυκά θα γίνει πολύ ωραίο.
Ευχαριστώ Όλγα!! Θα το δοκιμάσω!! :D