6 κ.σ κακάο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
10 κ.σ καλαμποκέλαιο
το ξύσμα και τον χυμό ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ σόδα
2 κ.σ ξύδι
2 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν καλά
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέικ να βγει καθαρό
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Όλγα μου έφτιαξα το κεικ πρωι-πρωί! Απλά υπεροχοοοοοοοο!!!!!!!!!!!