Τα κανελόνια είναι παραδοσιακό πιάτο της κεντρικής και βόρειας Ιταλίας, αρχικά τα ζυμαρικά γίνονταν απλά με σιτάρι, νερό και αλάτι με τα χρόνια όμως οι Ιταλοί εμπλούτισαν προσθέτοντας στη ζύμη φρέσκα αυγά
Για τη σάλτσα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ζάχαρη
6 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
Για απο πάνω
2 ¼ φλιτζανια μασκαρπόνε
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 ½ φλιτζάνια ρικότα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
½ κιλό κανελόνια
Φτιάχνετε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις σκελίδες του σκόρδου για 2 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το σκόρδο ρίχνετε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε να βρασει για 10 λεπτά. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
Φτιάχνετε τη γέμιση. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνετε από πάνω 2 λίτρα καυτό νερό. Μόλις στραγγίσει και κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να το πιάσετε στα χέρια σας το στύβετε για να φύγει το νερό και στη συνέχεια το χοντροκόβετε.
Ρίχνετε το κομμένο σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρδο, την παρμεζάνα και τη ρικότα και ανακατεύετε καλά.
Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα.
Φτιάχνετε την κρέμα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μασκαρπόνε, με το γάλα και την παρμεζάνα. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τα κανελόνια με προσοχή να τα σκεπάσετε καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αντί για ρικότα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο