1 ½ κούπα ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ κούπα ηλιέλαιο
1 φακελάκι βανιλέτα
1 φακελάκι baking powder
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
Η διαδικασία είναι απλή. Πώς αλλιώς άλλωστε;!!!
Στον κάδο του μίξερ χτυπάς πρώτα τη ζάχαρη με τ΄αυγά ν’ αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα φύλλα). Μια δυό στροφές κι είσαι έτοιμη.
Στο μίγμα αυτό, προσθέτεις τα φύλλα Βηρυτού τα οποία τα έχεις κομματιάσει με τα χέρια σου. Δεν αφήνεις τα φύλλα να ξεπαγώσουν. Έτσι όπως είναι από την κατάψυξη τα χρησιμοποιείς.
Τα προσθέτεις λοιπόν στο μείγμα και τ΄ανακατεύεις καλά με μια σπάτουλα.
Προσθέτεις αυτό το μίγμα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις, το οποίο έχεις βουτυρώσει καλά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για μισή ώρα περίπου.
Προσοχή λίγο εδώ! Στα 15-20 περίπου λεπτά, η πορτοκαλόπιτα θα έχει πάρει χρώμα από πάνω και θα φαίνεται έτοιμη. Χρειάζεται όμως λίγο χρόνο ακόμη για να ψηθεί κι εσωτερικά. Σκέπασε την μ’ ένα αλουμινόχαρτο και ψήστη για 10 περίπου λεπτά ακόμη. Τη δοκιμάζεις με το κόλπο του μαχαιριού. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμη!
Όση ώρα ψήνεται η πορτοκαλόπιτα, ετοιμάζεις το σιρόπι της.
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
φρέσκο χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι &
τη φλούδα του πορτοκαλιού
1/2 κ γλ βανιλέτα
Βράζεις το σιρόπι για 10 περίπου λεπτά και το ρίχνεις ζεστό πάνω από την πορτοκαλόπιτα, την οποία έχεις φέρει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αυτό ήταν!
Κόβεις ένα ωραιότατο κομμάτι, το συνοδεύεις και με παγωτάκι αν θέλεις (του ταιριάζει), ή το απολαμβάνεις έτσι σκέτο, αφράτο και μυρωδάτο.
Καλή επιτυχία!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο