Η πιο απίθανη και εντυπωσιακή τούρτα με ζυμαρικά και κιμά που έχετε φτιάξει είναι εδώ!!! Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε με την υπέροχα πλούσια γεύση της και την άψογη εμφανισή της!!!
1 πακέτο ριγκατόνι
1 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμένη
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ντομάτες πολτοποιημένες
1 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο αγελαδινό
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμένη
1 αυγό
2 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κύβους
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τα καρότα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε τον κιμά για περίπου 35 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει ελαφρώς. Μόλις κρυώσει προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλη θερμοκρασία. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 2 λεπτά με αυγοδάρτη. Ρίχνετε σιγά – σιγά το γάλα και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να πήξει η κρέμα περίπου 20 λεπτά. Προσθέτετε το κεφαλοτύρι και ½ φλιτζάνι γραβιέρα και ανακατεύετε πολύ καλά να λιώσουν τα τυριά. Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε την κατσαρόλα για να διατηρήσετε την κρέμα ζεστή.
3. Βράζετε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφαιρείτε από το νερό τα ριγκατόνι και τα μεταφέρετε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε με την σάλτσα και ανακατεύετε καλά χρησιμοποιώντας μια κουτάλα.
4. Βουτυρώνετε μια στρογγύλή φόρμα με στεφάνι και πασπαλίζετε τον πάτο της με ½ φλιτζάνι γραβιέρα. Στρώνετε το μισό μείγμα από τα ριγκατόνι. Απλώνετε στην επιφάνεια τη γέμιση και τέλος σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα ριγκατόνι. Καλύπτετε την επιφάνεια των ζυμαρικών με την υπόλοιπη γραβιέρα.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να κάνει μια ξεροψημένη κρούστα για περίπου 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στη γέμιση λίγο ψιλοκομμένο πράσο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο