Λατρεύω κολοκυθάκια, λατρεύω παρμεζάνα, με το που ανακάλυψα αυτή την εύκολη συνταγή μου τρέξανε τα σάλια και είπα θα τη μοιραστώ μαζί σας!
Υλικά (για 4-6 άτομα)
Αλείψτε ελαφρά ένα πυρέξ (περίπου 5 εκατοστά βαθύ) με λάδι. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C ή 160°C με αέρα. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο και τηγανίστε τα, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Αφήστε τα έπειτα στην άκρη για να κρυώσουν.
Χτυπήστε τα αβγά και την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μετά την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε για να το νοστιμέψετε. Προσθέστε στο μείγμα τα κολοκυθάκια τα οποία έχουν κρυώσει. Ρίξτε στο μείγμα στο σκεύος του πυρέξ. Ψήστε στο φούρνο για 45-50 λεπτά ώσπου να έχει σταθεροποιηθεί στο κέντρο του. Κόψτε και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
(Ελπίζω κάποιος καλός άνθρωπος λοιπόν -Ολίβια;- να βρεθεί να μου τη μαγειρέψει! Γιατί νομίζετε σας δίνω ιδέες για συνταγές;)
πηγή: freshforkids.com.au
Μ'αρέσουν πολύ οι φριτάτες, φρουτάλιες και παντός είδους ομελέτες!θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε