Η Όλγα Μπενοπούλου του Olga’s Cuisine προτείνει σήμερα λαχταριστά αλμυρά ντόνατς που θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 κούπα τυρί τριμμένο
Ρίγανη
Δύοσμος
Αλάτι-πιπέρι
Σκόρδο σκόνη
2 1/2 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για 2 ώρες
Πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με ένα ποτήρι στρογγυλά
Με ένα καπάκι μπουκαλιού κόβουμε το κέντρο κάθε στρογγυλού ζυμαριού
Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και απο τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά
Tip: Μόλις ρίξουμε στο αυτό λάδι τα πρώτα ντόνατς χαμηλώνουμε την φωτιά για να αποφύγουμε να αρπάξουν εξωτερικά και να μείνουν άψητα μέσα
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική!
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Χα χα μολις τα ζυμωσα κ θα τα φτιαξω μολις γυρισω απο το σχολειο κ φερω τα μικρα μου σπιτι!!φιλακια κ ευχαριστω για τις καλες κ υπεροχες ιδεες μανουλες!!