Η μαμά Όλγα Μπενοπούλου του Olga’s Cuisine προτείνει μία συνταγή με λαζάνια που σίγουρα θα λατρέψετε!
1 πακέτο λαζάνια (που δεν θέλουν βράσιμο)
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
500γρ φέτα
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
για την σάλτσα
1 κουτί ντοματοχυμό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Αλάτι-πιπέρι
1/2 κ.γ ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα 2 κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και το μαραίνουμε για 2-3 λεπτά
Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
Σε ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν
Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
Στον πάτο ενός πυρέξ ή ταψιού απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και απο πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια
Πάνω απο τα λαζάνια απλώνουμε το 1/3 απο το σπανάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα
Συνεχίζουμε με λαζάνια-σάλτσα-σπανάκι-φέτα-λαζάνια και τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και τριμμένη φέτα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν τα λαζάνια
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος! Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική! Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Την έκανα σήμερα και βγήκε γευστικότατη!!! Ευχαριστώ για την ωραία εναλλακτική ιδέα μεσημεριανού!! :)
αυτή η συνταγή δεν ειναι του ακη απο το πρωινο μου;;;;