Στο φοβερό blog του babyglitter βρίσκουμε πάντα υπεροχες ιδέες! Αυτές οι μπάρες δημητριακών μάς φάνηκαν υπέροχες και η διαδικασία φαίνεται εύκολη, οπότε τις βάλαμε στην to do λίστα μας! Ωραία ιδέα και για σνακ για το σχολείο!
Προετοιμασία 15′
Ψήσιμο 30′
2 κούπες κουάκερ (άψητα)
¾ κούπας μαύρη ζάχαρη, μαλακή
1 κούπα ηλιόσποροι
½ κούπα φυστίκια αλατισμένα ή άψητα cashews
¾ κούπας αμύγδαλα, άψητα και κομμένα σε φλύδες
½ κούπα κομμένα καρύδια
¾ κούπας σταφίδες ή cranberries (μπορείτε επίσης να βάλετε κομματάκια σοκολατας ανάλογα με το γούστο σας)
¾ κ.γ. κανέλλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα μέλι
1 αυγό (χτυπημένο)
2 κ.γ. του γλυκού βανίλια
¾ κούπας coconut
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί (χωρίς να ξεχάσουμε να βουτυρώσουμε τις γωνίες!)
Σ’ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά με ένα κουτάλι.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στα στεγνα υλικά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά (λάδι και μέλι) ένα, ένα και ανακατεύουμε καλά!
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί προσπαθώντας τα υλικά να ισομεριστούν ανάλογα.
Ψήνουμε γα 30-36 λεπτά μέχρι οι μπάρες δημητριακών να πάρουν χρυσαφίζων χρώμα.
Άφήνουμε να κρυώσουν 10’, κόβουμε σε μερίδες και βγάζουμε από το ταψί.
πηγή: babyglitter.gr/blog
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
efxaristoume gia ta kala logia!!! we are glad you like it ;)
κανω παρομοια χωρις το λαδι και το αυγο. Στη θεση τους βαζω ταχινι. Επισης βαζω λιναροσπορο κοπανισμενο. (και ο ηλιοσπορος καλο θα ηταν να ειναι κοπανισμενος για καλυτερη απορροφηση απο τον οργανισμο των θρεπτικων του στοιχειων)