Η μεγάλη αδυναμία μου η μηλόπιτα ή καλύτερα όλα τα γλυκά που περιέχουν μήλο! Νομίζω λοιπόν ότι μετά απο πολλά πειράματα με συνταγές που με ενθουσίασαν, αυτή εδώ η μηλόπιτα είναι η καλύτερη που έχω φάει ποτέ!
Είναι πανεύκολη, αφράτη, ζουμερή και πολύ πολύ αρωματική.
Αξίζει την δοκιμή σας!
Για την ζύμη
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα νερού ζάχαρη
5 αυγά
4 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
Λίγο κονιάκ ή ρούμι(προαιρετικά)
Για την γέμιση
4-5 μήλα
200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ κοφτή κανέλα
Λίγα καρύδια (προαιρετικά)
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 28-30 εκ
Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε
Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
Στο κέντρο κάθε μήλου που υπάρχει κενό βάζουμε από ένα καρύδι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το κονιάκ και λίγο λίγο το αλεύρι
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
Μόλις κρυώσει καλά αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο