Τα είδα στην εκπομπή της Diane Kochilas και σαν λάτρης του τυριού δεν ήθελα και πολύ να τα δοκιμάσω. Η αυθεντική συνταγή (την οποία σας παραθέτω και παρακάτω) είναι με γραβιέρα, εγώ δεν είχα όμως πρόχειρη και έβαλα τυρί Δανίας σκληρό και γίνανε γιάμι γιάμι!
Υλικά
1/2 κ.γ. αλάτι
120 γρ. βούτυρο ανάλατο
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. γραβιέρα
4 αβγά
1 φλ. τσαγιού νερό
Παρασκευή
Βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό να βράσει. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία ζύμη. Την ξαναβάζουμε για 1 λεπτό πίσω στη φωτιά, για να γίνει λίγο πιο στεγνή.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα αυγά και το μισό τυρί. Χτυπάμε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220˚C.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι δημιουργούμε μικρούς λοφίσκους από το μείγμα πάνω σε μια αντικολλητική λαμαρίνα ή σε . Τους πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τους ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Την επόμενη φορά θα βάλω σίγουρα και κάποιο αλλαντικό μέσα.
Πεντανόστιμα σας λέω και γίνονται τσακ μπαμ. (η φώτο είναι από το site της Diane, γιατί τα δικά μας εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt)
Συνταγές της Diane μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
Σας φιλώ γλυκά στην μούρη
μαμά Σοφία
[divider]
Η Σοφία είναι μαμάς της Μαρκέλλας, τις περιπέτειες της οποίας μπορείτε να διαβάζετε στο www.μαρκέλλα.gr
Mπορείτε όμως να την εμπιστευτείτε για κάθε είδους εκτύπωση και όχι μόνο: Mama’s Prints!!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Απορω πως χαρακτηριζετε πεντανοστιμα αυτα τα 'τυροπιτακια'. Εγώ τα εκανα μια χαρα πετυχαν και ψηθηκαν αλλα απο γευση χάλια!!
Kαι μενα η δεύτερη δόση βγήκε άνοστη. Έβαλα άλλη φθηνότερο τυρί και δεν είχε ίδια γεύση. Με καλή φέτα και ρεγκάτο τριμμένο από πάνω είχαν βγει τέλεια. Από δόσεις δεν ξέρω τι έβαλα γιατί δεν είχα ζυγαριά. Με το μάτι ότι μου ερχότανε. Μάλλον το τυρί κάνει τη διαφορά στη γεύση.
Μάλλον φταίει το τυρί που χρησιμοποιήσατε :) Τα δικά μου 3 φορές που τα έκανα, βγήκαν πεντανόστιμα. Με σκληρό τυρί Σανίας την πρώτη φορά όπως περιγράφω και παραπάνω και τις επόμενες 2 με ρεγκάτο και μοτσαρέλλα
Δανίας*
Καλημέρα κορίτσια, καλημέρα Σοφία με τις όμορφες συνταγές. Μόλις έφτιαξα τα τυροπιτάκια και ομολογώ ότι και εγώ την πήγα κατά γράμμα αλλά μου βγήκε η ζύμη πολύ νερουλή με αποτέλεσμα να γίνουν στο ταψί ένα όλα... τώρα πρόσθεσα στην υπόλοιπη δόση αλεύρι και νομίζω ότι θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα. Πάντως πολύ καλή ιδέα και γρήγορη. Α!! έβαλα και μπέικον ....
Καλησπέρα Λίλλυ. Ξαναέβαλες την κατσαρόλα στο μάτι μετά που πρόσθεσες το αλεύρι για να πήξει; :)
Εγώ πάλι προσπάθησα να το κάνω και δε μου έπηζε με τίποτα στην αρχή και γενικώς στο τέλος δε βγήκαν όπως θα έπρεπε. Έψαξα τη συνταγή της Νταϊάν λοιπόν και είδα ότι θέλει 230 γρ. αλεύρι (εκείνη βάζει και περισσότερο) και επίσης γράφει 100 γρ. τυρί (αλλά επίσης εκείνη βάζει τουλάχιστον 150-200 συνολικά). Αυτό είναι το link από το βίντεο δείτε το για να πετύχει σε εσάς, βοηθάει πολύ! http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/mama/webtv/ti-tha-fame-simera-mama-180114
Κάτι έκανες λάθος σίγουρα :) Εγώ βάδισα με αυτήν την συνταγή (ακριβώς όπως σας την έβαλα παραπάνω δηλαδή) και γίνανε πανεύκολα http://www.dianekochilas.com/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3/?lang=el
Περίεργο ε; Είδες αυτή που έβαλα στο δικο μου λινκ; Έχει γράψει δηλαδή η Νταϊάν τη συνταγή 2 φορές με διαφορετικές ποσότητες υλικών αλλά ίδια ακριβώς διαδικασία. Εγώ μάλλον έπρεπε να το άφηνα στη φωτιά λίγα λεπτά παραπάνω στην αρχή για να πήξει όπως κάνουμε μπεσαμέλ δηλαδή. Όταν είδα το βίντεο είδα ότι και εκείνη το άφησε 2-3 λεπτά ενώ εγώ με το που έλιωσε το βούτυρο (που ήταν κρύο πριν) το έβγαλα...ίσως φταίει αυτό ίσως και κάτι άλλο..ποιος ξέρει; :)
Τα καλύτερα και ευκολότερα μας προτείνεις Σοφία. Τα κάναμε με φέτα και λάδι (δεν είχαμε βούτυρο) κι από πάνω τριμμένο ρεγκάτο. Κατευθείαν σε ένα μπολ με νερό από το βραστήρα, ανακάτεμα και φούρνο. Μπλέντερ δε χρησιμοποιήσαμε για να μην έχουμε πολλά για πλύσιμο. Βγήκαν πολύ νόστιμα! Εκεί μέσα θα κρύβω λαχανικά που δεν τρώνε. Τέλεια συνταγή! Μπράβο Σοφία που ανακαλύπτεις όλα τα εύκολα!
Να είσαι καλά :) Είμαι λίγο της ευκολίας είναι αλήθεια, καθότι πότε να τα κάνεις όλα;! :)