Αρκετά μπελαλίδικο γλυκό, αλλά πολύ πολύ νόστιμο!!!
Μπισκοτένια βάση με στρώσεις απο διαφορετικές κρέμες. Το αποκορύφωμα η καραμέλα με τα φουντούκια!
Για την βάση
400γρ σοκολατένια μπισκότα
150γρ βούτυρο λιωμένο
Για την καραμέλα με τα φουντούκια
315γρ ζάχαρη άχνη (1 1/2 κούπα)
185ml νερό (3/4 της κούπας)
250ml κρέμα γάλακτος (1 κούπα)
120γρ φουντούκια καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
Για την κρέμα σοκολάτα
120γρ κουβερτούρα γάλακτος
50γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ βούτυρο
Λίγες σταγόνες κονιάκ(προαιρετικά)
Για την κρέμα cheesecake
150γρ λευκή κουβερτούρα
375γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ ζάχαρη άχνη
185ml κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ.σ καυτό νερό
3 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
Για τo γλάσο σοκολάτας
150γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
150ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ μέλι
Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
Τριμμένη σοκολάτα, χρωματιστή τρούφα, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θελετε για την διακόσμηση
Για την βάση
Λιώνουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο
Τα στρώνουμε σε μια ανοιγόμενη φόρμα 22 εκ καλύπτοντας όσο μπορούμε και πλαινά της
Τοποθετούμε την βάση στο ψυγείο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά την ζάχαρη άχνη με το νερό και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Δυναμώνουμε στο φουλ την φωτιά και βράζουμε το σιρόπι χωρίς να το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσό χρώμα
Αποσύρουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά
Αποσύρουμε και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει για 30 λεπτά
Ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε
Απλώνουμε την καραμέλα με τα φουντούκια πάνω στην μπισκοτένια βάση και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει
Για την κρέμα σοκολάτα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα σε κομματάκια και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει
Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο κονιάκ ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει 10 λεπτά
Την απλώνουμε πάνω απο την καραμέλα με τα φουντούκια και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο
Για την κρέμα cheesecake
Σε μπεν μαρί ή προσεκτικά σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την άσπρη κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει
Διαλύουμε την ζελατίνη στο καυτό νερό και την αφήνουμε να κρυώσει
Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος ίσα να ανακατευτούν
Προσθέτουμε την άσπρη κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος την ζελατίνη. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα
Απλώνουμε την κρέμα cheesecake πάνω απο την κρέμα σοκολάτας
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα
Για το γλάσο σοκολάτας
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση αποσύρουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα κομματιασμένη, το μέλι και λίγο κονιάκ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο
Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό μας
Tip: Προσοχή μην κάψετε πολύ την καραμέλα γιατί θα πικρίσει!
Πηγή συνταγής: Μichelle Southan
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο