πηγή: babyglitter.gr/blog/
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για σφολιάτες με τυρί γραβιέρα και σας υποσχόμαστε πως δεν θα κρατηθείτε να φάτε μονάχα ένα!
½ φλιτζάνι γάλα
8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
½ κ.γ. αλάτι
Αλεύρι 1 φλιτζάνι
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
170 γρ. τριμμένο τυρί, γραβιέρα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Φέρτε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και ½ φλιτζάνι νερό σε σημείο βρασμού (χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα 4-5 λίτρων).
Μόλις πάρει βράση, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτεμέχρι η ζύμη να αρχίσει να διαμορφώνετε. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε ανακατεύοντας τη ζύμη συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου στέγνωσει λίγο (περίπου 2 λεπτά).
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, κτυπήστε 1 αυγό καλά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά, χτυπώντας κάθε ένα πολύ καλά, έως ότου η ζύμη να μαλακώσει. Στη συνέχεια, με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε τη γραβιέρα.
Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, σχηματίστε μπάλες ζύμης και τοποθετήστε πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτι. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 ° C και τοποθετήστε τα ζυμαράκια στο φούρνο. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά).
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο