Ευκολότατη πιτούλα με ανεπανάληπτη γεύση! Συνταγή της φίλης μου της Τζω που αξίζει να δοκιμάσετε!
1 πακέτο φύλλο κρούστας
6 αυγά
400γρ κρέμα γάλακτος
500-600γρ τυριά τριμμένα
700ml γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο σκόρδο σκόνη(προαιρετικά)
10 φέτες ζαμπον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Σε ένα μεγάλο ταψί σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τα 500ml γάλα, τα 200ml κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή σύρμα
Προσθέτουμε τα τυριά(κρατάμε λίγο για το τέλος), το ψιλοκομμένο ζαμπόν, λίγο τριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε
Παίρνουμε τα φύλλα ένα ένα, τα σουρώνουμε (σαν ακορντεόν) και τα βάζουμε στο ταψί
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
nostimotati fainetai!!! ta avga mporo na ta antikatastaso me kati allo i an balo to poli dio tha bgei kali. exo ton mikro mou me alergia sto avgo kai distixos afto mou denei ta xeria.!!!!
Ενταξει η συνταγή δεν υπάρχει έτσι; Την εφτιαξα πρωτα για το σπιτι...εξαφανιστηκε σε μια μερα, μετα την έφτιαξα για τραπέζι και οι καλεσμενοι την τρωγανε για ψωμί (αλήθεια... ενας σκουπιζε και τη σαλτσα από το πιατο του). Εφτιαξα δυο ταψια για να κεράσω στο γραφειο στη γιορτη μου και δεν έμεινε ψίχουλο. Μας εχει καταστρεψει αυτη η πίτα. Ασε που τα παιδια μου αρχισαν να σνομπαρουν την τυροπιτα με χειροποιητο φυλλο που φτιαχνω.
Καλησπέρα!!!μου άρεσε πολύ η συνταγή...να ρωτγσω...τι τυριά χρησιμοποίησε????μόνο φέτα??κίτρινα?????