½ κιλό φέτα ημίσκληρη, θρυμματισμένη (εναλλακτικά, κοφινάκι)
½ κιλό γλυκιά μυζήθρα, θρυμματισμένη
1 φλιτζ.τς. μοτσαρέλα τριμμένη
3 αυγά
5 φέτες φιλέτο γαλοπούλας κομμένες σε κύβους
50 γραμ βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
1 πακετο φύλλο κρούστας
100 γραμ βούτυρο λιωμένο
1 ½ φλιτζ. τσαγ. σόδα (αναψυκτικό)
Αναμειγνύετε τα τυριά μέσα σε ένα μπολ μαζί με την γαλόπουλα . Προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε έτσι, ώστε να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψί και στρώνετε τον πάτο με 4 φύλλα κρούστας επίσης ελαφρά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Αδειάζετε τη μισή γέμιση και τη στρώνετε απαλά με μια σπάτουλα. Στρώνετε δύο φύλλα και αδειάζετε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση με τα τυριά. Βάζετε από πάνω χαλαρά τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους . Τα φύλλα θα τοποθετηθούν σαν πλισές (ελαφρά σουρωμένα).
Με ένα μυτερό μαχαιράκι τρυπάτε την τυρόπιτα σε 3-4 σημεία. Χτυπάτε με το σύρμα των αυγών το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο με τη σόδα. Ρίχνετε το μείγμα αυτό επάνω από την τυρόπιτα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 – 60 λεπτά να ροδίσουν από πάνω τα φύλλα και να φουσκώσει η πίτα. Κόβετε σε κομμάτια την τυρόπιτα και τη σερβίρετε, αφού κρυώσει λίγο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο