Όταν ήσασταν μικρές τρώγατε αυγοφέτες; Αν όχι, καιρός να δοκιμάσετε! Και πιστέψτε με θα τις λατρέψετε και στην αλμυρή και στην γλυκιά τους εκδοχή!
Υλικά:
ψωμί μπαγιάτικο σε λεπτές φέτες ή ψωμί για τοστ που έχουμε αφαιρέσει την κόρα
1-2 αυγά
φρέσκο γάλα
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο γάλα
Βουτάμε το ψωμί μέσα στο αυγό με το γάλα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή για μια αλμυρή παραλλαγή συνοδεύουμε με τυρί
Σας φιλώ!!
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Να ρωτήσω κάτι η άσχετη; αν έχεις κανονικό ψωμί το βάζεις έτσι όπως είναι με την κόρα; ενω σε ψωμί του τοστ αφαιρείς την κόρα; ή και στις δύο περιπτώσεις την αφαιρείς;
Γεια σου Ιωάννα, ναι και στις δυο περιπτώσεις αφαιρείς την κόρα για να είναι πιο μαλακό το ψωμί όταν το τρως και έτσι δεν θα τραβιέται με τα δόντια σου επειδή το ψωμί που χρησιμοποιείς είναι μπαγιάτικο. Το μπαγιάτικο ψωμί κάνει τις φέτες πιο σταθερές ενώ αν βάλεις φρέσκο ψωμί τραβιέται σαν λάστιχο κατά την μάσηση. Αυτή είναι η ταπεινή που άποψη.
Δοκίμασε το είναι τέλειο! Και την παραλλαγή που δίνει η Νατάσα πιο πάνω τη βρίσκω νόστιμη επειδή έχει κανέλα με ζάχαρη. Τα παιδιά και οι μεγάλοι θα το λατρέψουν. Καλή Όρεξη!
Εγώ κάνω και τις αντίστοιχες γαλλικές french toasts με βούτυρο, κανέλλα, βανίλια, λίγο πορτοκάλι χυμό ή ξύσμα, και καστανή ζάχαρη και γίνονται πολύ ωραίες αν σου αρέσει να τρως κάτι γλυκό για πρωινό!
Να ρωτήσω κάτι η άσχετη; αν έχεις κανονικό ψωμί το βάζεις έτσι όπως είναι με την κόρα; ενω σε ψωμί του τοστ αφαιρείς την κόρα; ή και στις δύο περιπτώσεις την αφαιρείς;
Γεια σου Ιωάννα, ναι και στις δυο περιπτώσεις αφαιρείς την κόρα για να είναι πιο μαλακό το ψωμί όταν το τρως και έτσι δεν θα τραβιέται με τα δόντια σου επειδή το ψωμί που χρησιμοποιείς είναι μπαγιάτικο. Το μπαγιάτικο ψωμί κάνει τις φέτες πιο σταθερές ενώ αν βάλεις φρέσκο ψωμί τραβιέται σαν λάστιχο κατά την μάσηση. Αυτή είναι η ταπεινή που άποψη. Δοκίμασε το είναι τέλειο! Και την παραλλαγή που δίνει η Νατάσα πιο πάνω τη βρίσκω νόστιμη επειδή έχει κανέλα με ζάχαρη. Τα παιδιά και οι μεγάλοι θα το λατρέψουν. Καλή Όρεξη!
Εγώ κάνω και τις αντίστοιχες γαλλικές french toasts με βούτυρο, κανέλλα, βανίλια, λίγο πορτοκάλι χυμό ή ξύσμα, και καστανή ζάχαρη και γίνονται πολύ ωραίες αν σου αρέσει να τρως κάτι γλυκό για πρωινό!
Πείνασα... Μου άνοιξες την όρεξη! :)