6 φύλλα κρούστας για πίτες
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 πράσα σε λεπτές ροδέλες(μόνο το άσπρο μέρος)
1 ξυλάκι κανέλας
1 κούπα κρασί λευκό
150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο + για το άλειμμα των φύλλων
Αλάτι-πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαραθούν
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε 1 κούπα νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ρουφίξει τα υγρά του
Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τον κιμά και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό αλείφοντας το φύλο με λάδι για να μην σπάσει. Τέλος το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα στριφτάρια
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο