πηγή: http://babyglitter.gr/blog/
Ως γονείς αναζητάμε πάντοτε τρόπους για να κάνουμε τα επιδόρπια όσο το δυνατόν πιο υγιεινά! Έτσι λοιπόν σήμερα ψάξαμε και βρήκαμε 4 συνταγές γλυκών με κύριο όμως συστατικό το καρότο – για να τις δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι!
Διαβάστε παρακάτω για γρανίτα καρότο, μπισκότα καρότου, κέικ καρότου που δεν χρειάζεται ψήσιμο και τέλος fudge άσπρης σοκολάτας με…καρότο!
1. Fudge Καρότου
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια κομματάκια λευκής σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι γάλα ζαχαρούχο
- 2 1/2 κ.σ. παιδική τροφή καρότου
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
- Απλώστε σε ένα ταψί περίπου 20×20 εκ. αλουμινόχαρτο.
- Λιώστε την σοκολάτα και το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν και να συνδυαστούν, ανακατεύοντας συχνά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την παιδική τροφή, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί.
- Διατηρείται στο ψυγείο για όλη τη νύχτα και το επόμενο πρωί, κόψτε και σερβίρετε.
Συνταγή από το Wine and Glue
2. Κέικ Καρότου Χωρίς Ψήσιμο
Συστατικά:
- 3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο (περίπου 450 γρ.)
- 227 γρ. (περίπου 1 φλιτζάνι) χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 1 φλιτζάνι ωμά καρύδια
- 2/3 φλιτζανιού τριμμένη καρύδα (χωρίς ζάχαρη)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
- Προσθέστε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Πατήστε το μείγμα σε ένα ταψί (περίπου 20 εκ) ή ταψί για muffins
- Στο τέλος μπορείτε να επικαλύψετε με frosting το οποίο είναι φτιαγμένο μόνο με φρέσκα υλικά και χωρίς γαλακτοκομικά ή γλουτένη. Για την πλήρης συνταγή επισκεφτείτε το gimme some oven
3. Γρανίτα με Τζίντζερ και Καρότο
Συστατικά:
- 2 φλιτζάνια χυμό καρότο
- 1 φλιτζάνι νερό καρύδας
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- Πρέζα αλάτι
Οδηγίες
- Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα τετράγωνο γυάλινο πιάτο.
- Τοποθετήστε το στην κατάψυξη, ανακατεύοντας καλά κάθε 30 λεπτά. Μόλις αρχίσει η γρανίτα να παγώνει, ξύστε τον πάγο. Επαναλάβετε τη διαδικασία για 2 – 3 ώρες ανακατεύοντας καλά κάθε 30 λεπτά.
- Για έξτρα δροσιά σερβίρετε με λίγο αγγούρι το οποίο έχετε ανακατέψει με λίγο λάιμ και αλάτι.
Συνταγή από το May I have the recipe
4. Μπισκότα με Καρότο – Ιδανικά για μίνι γλυκά σαντουιτσάκια!
Συστατικά
- 1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. βρώμη
- 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. καφέ ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/4 φλ. ψιλοκομμένο τριμμένο καρότο
- 3/4 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη βρώμη, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι για 30 δευτερόλεπτα.
- Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάλτε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε σιγά-σιγά στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Ανακατέψτε τα καρότα και στο τέλος, τα καρύδια.
- Καλύψτε το μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 κατά τα τελευταία 10 λεπτά της ψύξης.
- Κάθε φορά παίρνουμε 2 κουταλιές της σούπας ζύμης (περίπου 32 g για το κάθε μπισκότο) και τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 12-13 λεπτά.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουνε για αρκετά λεπτά πάνω στο ταψί και στη συνέχεια μεταφέρετε σε άλλο πιάτο.
- Μπορείτε να φτιάξετε μίνι σάντουιτς χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας συνταγή για frosting. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε ένα ενιαίο στρώμα.
Για την πλήρη συνταγή επισκεφτείτε το Cooking Classy
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο