Το κοφινάκι ΒΑΛΜΑ είναι ένα λευκό γίδινο τυρί σε άλμη, με τη φόρμα που είχε το παραδοσιακό κοφινάκι των παλαιών τυροκόμων. Έχει μια ελαφρώς πιπεράτη, υφάλμυρη γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι ατελείωτοι οι τρόποι χρήσης αυτού του πραγματικά ξεχωριστού τυριού.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε αυτά τα λαχταριστά muffins που θα κάνετε και θα ξανακάνετε, γιατί είναι πραγματικά απίθανα στη γεύση! Τέλεια ιδέα και για τον μπουφέ του πάρτυ!
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι γάλα
3 αυγά
200 γρ βούτυρο λιωμένο
300 γρ τυρί κοφινάκι ΒΑΛΜΑ
400 γρ τυριά τριμμένα
12 φέτες ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένα
Πιπέρι
Ρίγανη
μικρά ντοματάκια κομμένα στην μέση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά
Προσθέτουμε τα τυριά, το ζαμπόν ή το μπέικον, πιπέρι,ρίγανη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
Γεμίζουμε τις θήκες απο ταψάκια για μαφινς, βάζουμε στο κέντρο απο μισό ντοματάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο