4 φλιτζάνια ηλιέλαιο
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¼ φλιτζάνι μπύρα παγωμένη
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό πατάτες
Σκουπίζετε τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τις 4 κ.σ. αλεύρι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα αυγογδάρτη το αλεύρι με την μπύρα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.
Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνετε πάρα πολύ καλά. Τινάζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού και μετά τα βουτάτε στον χυλό. Με προσοχή τα ρίχνετε ένα – ένα στο καυτό ηλιέλαιο – το οποίο πρέπει να τα σκεπάζει – και τα τηγανίζετε για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η κρούστα τους.
Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά στικς. Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το βάζετε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνετε λίγο αλάτι και τις πατάτες και τις βράζετε για 3 λεπτά. Προσέχετε να μην σας λιώσουν. Τις στραγγίζετε πολύ καλά.
Μόλις φύγει τελείως η υγρασία τους τις ρίχνετε στο καυτό ηλιέλαιο που τηγανίζατε τον μπακαλιάρο και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρετε τα κομματάκια από το φιλέτο μπακαλιάρου μαζί με τις πατάτες.
Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε και με τηγανητά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο