Μικρά μυστικά γευσιγνωσίας
από το Αμαρυλλίς Κηφισιά
Κυκλοφορούν πολλά. Τα περισσότερα κατεψυγμένα (βαθείας καταψύξεως απο την Κίνα), τα υπόλοιπα προχειροφτιαγμενα και χωρίς καμία σχέση με το original.
Παιδευτήκαμε πολύ, αλλά καταλήξαμε στο ιδανικό και το μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας, για να μπορείτε να το φτιάξετε και στο σπίτι για εσάς και τους αγαπημένους σας.
Καταρχάς κόψτε τις άκρες από 2 μεγάλες φέτες ψωμί του τοστ. Δε νοείται croque Monsieur με κόρα. Μη βαριέστε, κάνει μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια απλώστε και στις δυο φέτες μια λεπτή στρώση απο καλό βούτυρο και βάλτε τις στο γκριλ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι δηλ να γίνουν τραγανές. Croque σημαίνει τραγανό. Ας μην το σερβίρετε μουλιασμένο, χάνει όλη τη χάρη του!
Βγάλτε τις φέτες απο το γκριλ και άλειψε τις με λίγη απαλή μουστάρδα. Δε χρειάζεται να είναι δυνατή, πρέπει ίσα να «ακούγεται» όταν θα το τρώμε. Στη συνέχεια βάλτε πάνω στην κάθε φετα απο μια φέτα τυρί και απο μια ζαμπόν.
Τοποθετήστε τη μια πάνω στην άλλη (δηλ απο κάτω προς τα πάνω να είναι ψωμί, τυρί, ζαμπόν, ψωμί, τυρί, ζαμπόν) και αλειψτε την κορυφή με μπεσαμέλ. Απλώστε γενναιόδωρα και χτίστε με μπεσαμέλ και τα πλαϊνά.
Βάλτε το στο γκριλ για περίπου 15 ακόμα λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Μολις το βγάλετε, αφήστε να σταθεί για λίγα λεπτά και μετά βυθίστε τα δόντια σας στο πιο απολαυστικό croque Monsieur ever!
Αν βαριέστε να το φτιάξετε, ελάτε στο Αμαρυλλίς να σας το φτιάξουμε εμείς.
(Και θυμηθείτε: το καλό croque monsieur αργεί να γίνει. Αν το φάτε έξω και σας το σερβίρουν γρήγορα, κάτι δεν πάει καλά…)
Τip: Αν και είναι καθαρά θέμα γούστου, το ψωμί που του ταιριάζει είναι το λευκό. Τυρί προτιμάμε Εμενταλ Αυστρίας ή Ελβετιας. Ζαμπόν ένα απλό ποιοτικό χοιρινό της αρεσκείας σας είναι ο,τι πρέπει!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Το έκανα και ξετρελαθήκαμε!