Σπιτικά, εύκολα και αφράτα, με μια ζύμη που θα λατρέψετε!
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
Για τη ζύμη
1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό μαλακό
3/4 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το άλειμμα
1 κρόκος αυγού
2 κουτ. σουπ. νερό
Για το πασπάλισμα
2 κουτ. σουπ. σουσάμι
Ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μαργαρίνη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ με ένα πιρούνι. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φέτα με το αυγό.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την ζύμη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1 εκ. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φύλλο ακτινωτά σε 12 κομμάτα. Βάζετε μια κουταλιά γέμιση σε στην εξωτερική πλευρά κάθε κομματιού και τυλίγετε σε ρολό, ξεκινώντας από την φαρδιά πλευρά και καταλήγοντας σε στενή.
Αραδιάζετε τα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε τον κρόκο με το νερό και αλείφετε με ένα πινέλο την επιφάνειά τους και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 182 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε με την ίδια ζύμη να κάνετε και γλυκά κρουασάν, γεμίζοντάς τα είτε με παγωμένη πραλίνα φουντουκιού, είτε με σφιχτή μαρμελάδα.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο