750 γρ. φράουλες
6 κ.σ. (75 γρ.) στέβια με αναλογία 1/3
1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 κ.γ. αγάρ αγάρ
4 φύλλα μέντας
Πλένω τις φράουλες, τις καθαρίζω κ τις κόβω σε κομματάκια.Τις τοποθετώ σε μια μεγάλη κατσαρόλα κ τις βάζω στη φωτιά. Όταν αρχίζουν να βράζουν, χαμηλώνω την φωτιά, ρίχνω την μέντα κ αφήνω να σιγοβράσουν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό. Απλά ανακατεύετε διαρκώς κ έχετε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά από 10 λεπτά προσθέτω τη στέβια κ ανακατεύω να διαλυθεί. Όταν η μαρμελάδα αρχίζει να πήζει, αφαιρώ τα φύλλα κ ρίχνω το αγάρ αγάρ κ τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύω και μετά από λίγο αποσύρω από τη φωτιά. Συνολικά σε 20 λεπτά ήταν έτοιμη η μαμελάδα. Μην περιμένετε να πήξει πολύ. Εξάλλου, θα πήξει κ μέσα στα βαζάκια. Τοποθετώ την καυτή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρνώ ανάποδα. Όταν κρυώσουν, τα γυρνώ κ τα αποθηκεύω. Εγώ όλες μου τις μαρμελάδες για σιγουριά τις φυλάσσω στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. Το αγάρ-αγάρ είναι μια σκόνη που παράγεται από φύκια και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αντικαθιστά τη ζελατίνη. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο