1 κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα η κατεψυγμένα στρογγυλά.
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. τσαγ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
1 φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
Αλάτι, πιπέρι
1. Πλύνετε τα φασολάκια και τα καθαρίζετε κόβοντας με ένα μαχαίρι τις άκρες τους και αφαιρώντας τις ίνες περιμετρικά.
2. Ψιλοκόβετε με ένα μεγάλο μαχαίρι τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και την ντομάτα πάνω σε ένα ξύλο κοπής.
3. Βάζετε λίγο νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μισό κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει προσθέτετε τον κιμά και τον σπάτε με μια ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με κρασί και το αφήνετε να μαγειρευτεί για 10΄-12΄, ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά στην άκρη.
4. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα και το μαϊντανό. Ανακατεύετε τα με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2΄.
5. Προσθέτετε τα φασολάκια και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τέλος και το νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε τα φασολάκια για 30΄-35΄. Στη συνέχεια αδειάζετε πάνω στα φασολάκια τον κιμά –χωρίς να ανακατέψετε–, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρέυετε για ακόμα 10΄. Κατόπιν, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
6. Λιώνετε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο και με ένα κουτάλι το ανακατεύετε σε ένα μπολ με το γιαούρτι.
7. Με μια τρυπητή κουτάλα τοποθετείτε το φαγητό σε πιάτα και σερβίρετέ το ζεστό, γαρνίροντας από πάνω με το γιαούρτι.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά με ψιλοκομμένο κοκκινιστό κρέας. Πάντως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζωντανέψετε και να ανανεώσετε τα φασολάκια σας που σας έχουν μείνει από την προηγούμενη μέρα.
[divider]
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο